Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 30 september 2022

Masten

 Som vi nämnt tidigare möts barnen i mindre grupper under en dag på förskolan. dels grupper som vi pedagoger delat in barnen i men också i leken bildar barnen mindre grupper i våra miljöer. Vi har valt att dela gruppen i två denna termin barnen födda 2017 bildar en grupp och barnen 2018-2019 bildar en grupp. Vi arbetar ofta med en grupp inne och en grupp ute och så byter vi efter vår läsvila efter lunch. En del av förskolans uppdrag är att ge barnen möjlighet att utveckla samspelet mellan dem, då det är en viktig och aktiv del i barnens utveckling och lärande. Genom att barnen då möts i mindre grupper så ger vi barnen möjlighet att utveckla samspelet i en lugnare miljö.

I ett mindre möte denna vecka har några barn fått studera rönnbär och målat av dem. Barnen har också fått möjlighet att skapa sig en liten igelkott, kika gärna i vår hall.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar