Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 7 oktober 2022

Seglet vecka 41

Seglet vecka 41 ( nu är det vecka 41😉)







Vi har gjort fina höstkransar i höstens färger, vi ritade igelkottar, svampar och höstlöv och klistrade fast på kransarna. Alla valde olika färger så det blev mycket färggranna  resultat.

På den andra bilden kan ni se riktiga konstverk. Barnen har skapat  charmiga djurteckningar med hjälp höstlöv. Bilderna finns uppsatta i ramar i hallen.



Vi har fortsatt jobba med vårt kompis tema och denna veckan har vi koncentrerat oss på vikten att säga förlåt även om man råkar göra något man inte menar mot en kompis. 
Vi har både läst och diskuterat boken om ” Kanin och igelkott” , i den boken blir det en konflikt om ett och samma tåg och de börjar då att slåss. 
Barnen har också sett ett avsnitt av ”Djuren  på djuris”. där någon råkar  slå en boll på en fin tårta. 
Barnen sa att man kan visa förlåt på flera olika sätt, säga eller göra förlåt, och om man inte visar förlåt mot en kompis så kan kompisen bli ledsen. 









    




                            








                                     


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar