Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 18 november 2022

Masten

 

Vi fick i veckan ett nytt brev från Kim. Hen gjorde oss påminda om det vi ska arbeta med framöver, siffror och bokstäver. Det har vi koll på. Kim har uppmärksammat att det är barnkonventionens dag på Söndag den 20/11, vi på Masten fick då i uppdrag att göra en tavla tillsammans med våra handavtryck. Denna tavla ska symbolisera att vi på Masten hör ihop. Vi reflekterar kring hur många fingrar, händer har vi alla tillsammans? 

Vi har belyst vilka rättigheter vi har som barn och vi har valt att särskilt uppmärksamma dessa:
Alla barn är lika mycket värda.
Alla barn har rätt att känna trygghet.
Alla barn har rätt att få må så bra som möjligt.
Alla barn har rätt till lek, vila och fritid. 



Som ni kanske redan vet så pluggar Jennifer till förskollärare vid sidan av sitt arbete, under denna vecka har hon haft i uppdrag att genomföra en uppgift som är kopplad till både språk och matematik. Vilket passar väldigt bra just nu då vi arbetar med det inom vårt projekt. I denna uppgift fick en liten grupp barn med hjälp av olika bilder bygga ihop ord, dem skulle tillsammans para ihop rätt bokstäver med rätt bild. Sedan reflekterade vi kring hur många bokstäver det finns, vilken bokstav som kommer först/sist samt vilket ord som bildas. Barnen tyckte att det var roligt och dem besitter redan väldigt mycket kunskaper kring ämnena språk och matematik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar