Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 2 december 2022

Seglet vecka 48





  Seglet Vecka 48

I början på veckan avslutade vi vår arbete ”Tema Kompis”. Vi samlades i smågrupper och gick en ”Kompispromenad” ute på gården. Vid varje fråga fanns ett uppdrag med syfte att stärka kompisrelationer, skapa glädje och säga något snällt till varandra.

Kanin och Igelkott har hjälpt oss att jobba med ”Tema kompis”



Segletbarnen  fick som tack efter de gått promenaden två stycken kalendrar , en Ljudkalender  med olika ljud varje dag fram till Julafton. Vi har hittills lyssnat på två ljud. Barnen ska gissa vad de hör.
Den andra var en Julkalender från Djuren på Djuris, i den kalendern får vi möta en känsla ,sinnesstämning varje dag. Vi pratar sen med barnen om de olika känslorna för att belysa barnens egna upplevda känslor.


Det händer mycket roligt och spännande i december , någon har skickat brev till oss med olika skojiga uppdrag. I det första lilla julstrumpan stod att vi gärna fick göra fina ljuslyktor som kan lysa upp i vintermörkret.


Här kan nu se resultatet , kanske får ni se dem lysa på vårt Luciamys den 12/12


Trevlig andra advent 🕯🕯
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar