Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 27 januari 2023

Bojen

 


Bockarna Bruse har fångat barnens intresse. Det började med att barnen ville sjunga ur en bok om bockarna.
Vi har fångat upp intresset och har fortsatt med arbetet i små grupper under veckan. 
Bokbussen kom lägligt och vi passade på att låna sagan om Bockarna Bruse. 
Den vill barnen höra om och om igen. 
I ena gruppen skapade barnen "stora bocken" genom att klippa och limma.


Några andra barn fick först lyssna på sagan, därefter fick de rekvisita (Bro, äng, fors, bockar och trollet). De fick turas om att bygga upp en scen. Barnen turades om att att dramatisera sagan, de använde olika läten för de olika bockarna och för trollet. När en i taget gick över bron för att gå till gräset och äta.


 Vi har lekt "Kims lek" där barnen har fått träna på olika begrepp, turtagning, antal och närminnet. Ett barn i taget fick blunda medan vi andra tog bort en sak i från filten. Sen fick barnet gissa vilken sak som var borta.


Leken samlade större delen av barngruppen och alla ville vara delaktiga och säga vad som fattades på filten. Det var en utmaning att försöka vara tyst och inte avslöja innan vad vi hade plockat bort för kompisen som skulle berätta vad som var borttaget.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar