Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

måndag 30 januari 2023

Seglet

 Seglet vecka 4 

Förra veckan började vi med vårt nya tema ”Kropp och hälsa”

Vi fick ett brev från Trollet Trulls. Hen hade sett att barnen på Seglet verkade tycka om att röra på sig.

Vi introducerade nya rörelsesånger för barnen då vi utförde rörelser tillsammans i mindre grupp till skojig , medryckande musik. Vi lekte också en lek där ett barn i taget fick göra en rörelse och visa för de andra. Den leken heter ”Nicke Lilltroll”.

Under veckan har vi också gjort rörelser till olika små ”gympapass” som vi spelar upp och följer med hjälp av projektorn.



Vi har varit i Ekbacken vid vårt favoritställe där barnen får mycket motorikövning och få utlopp för sin rörelseglädje och rörelsebehov . I Ekbacken kan barnen klättra, balansera, använda sin fantasi och samarbeta.

Vi kan läsa i våra styrdokument , ”Förskolans läroplan”och på Skolverkets hemsida om vikten av rörelse 

I förskolan finns en unik möjlighet att inspirera till rörelseglädje tidigt i barnens liv. Barn som rör på sig utvecklar kroppsuppfattning, motorik och koncentrationsförmåga.

Barn ska få röra på sig på många olika sätt i förskolan, och mycket går att göra med små medel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar