Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 3 februari 2023

Masten

 Veckan startade för oss med ett nytt brev från Kim. Vi kunde tillsammans uppmärksamma att vår upptäcktsfärd efter former gick väldigt bra, vi har på Masten många leksaker i olika former. Vi gjorde oss påminda om vilka former som finns och vi kunde uppmärksamma att vi nu har ganska stor koll på vad de olika formerna heter samt hur de ser ut. Kim gav oss ett nytt uppdrag och ville att vi nu av dessa olika former skulle få skapa våra egna figurer. 

- Vi kan dom här formerna

- Det här är en fyrkant eller kvadrat

- En kvadrat har lika långa sidor men inte en rektangel 



Förskolans läroplan uppmärksammar användningen av matematik i förskolans utbildning, vi vill erbjuda barnen olika tekniker och material för att synliggöra det matematiska lärandet. Barnen ges bland annat möjligheter att använda matematiska begrepp, förstå sammanhang för begrepp samt utveckla förståelse för grundläggande egenskaper hos antal och former. 

Kom gärna in på avdelningen för att kika på våra fina alster. 

Äntligen kom det lite snö igen så vi har utforskat den på olika sätt under dessa dagar, hur fort kan man åka på snön, hur kall känns den och går den att gräva i?.



Vi på Masten vill önska er alla en trevlig helg :) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar