Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 17 februari 2023

Masten

 I Tisdags morse när vi kom till förskolan blev vi överraskade med ett nytt brev från Kim:

Hej alla kompisar på Masten.

I dag är det kärlekens dag – alla hjärtans dag. Ni på Masten är riktiga superkompisar, jag ser hur snälla ni är mot varandra. Fortsätt vara det. Nu tar vi hand om varandra lite extra mycket.

Jag tänkte att vi skulle fortsätta arbetet med former, men nu skulle jag vilja att ni i olika grupper går på en upptäcktsfärd utomhus för att leta efter olika former (cirkel, kvadrat, rektangel och triangel). Tror ni att ni klarar det? Jag tror på er!

Lycka till

Kram från Kim.

Så vi har under veckan delat in oss i olika grupper och gått en promenad i närområdet och spanat på former. Vilken kunskap alla barnen besitter, vi kom knappt utanför grinden innan barnen hittade en del former. Formerna återfanns på elskåp, brunnar, trafikskyltar, bildäck, fönster, i träd och lekmaterial i lekparken.


Vi har också erbjudit att prova på rullmålning vilket vi kommer fortsätta med då alla som vill inte hunnit att prova.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar