Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 10 mars 2023

Masten

Äntligen har vi fått lite mer snö att utforska på vår gård. Under vår utomhuslek har vi hunnit rulla snöbollar, bygga olika skapelser men vi har också åkt en hel del pulka i vår backe. Vi passar på och njuter så länge snön varar.

I vårt projekt Matematik och språk har vi denna vecka fått öva på vår förmåga att känna igen formerna cirkel och kvadrat i en liten luring från Kim. Vi har också fått öva på att räkna hur många hörn de olika formerna har samt skriva den siffra som hör ihop med respektive form. När vi arbetar med språk och matematik i vår utbildning ligger vårt ansvar på att synliggöra dessa förmågor och kunskaper i barnens lek och aktiviteter. Samtidigt som vi ska planera undervisningsmoment där vi kan synliggöra detta på ett roligt och meningsfullt sätt för barnen. Vårt mål är att barnen ska tycka det är roligt att hela tiden lära sig nya saker. I förskolans läroplan står det att utbildningen ska utgå från barnens intresse, erfarenheter och behov. Förskolan ska erbjuda en stimulerande miljö där barnen ges möjligheter att få utveckla sina kunskaper om just språk och matematik under sin dag på förskolan. Vi i förskolan har i uppdrag att inspirera barnen samt skapa glädje för det fortsatta lärandet.

Kom gärna in och kika på barnens fina alster i hallen. 

Vi på Masten önskar er en trevlig helg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar