Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

tisdag 23 maj 2023

Vimpeln 🚩 V.21

Hej alla familjer. 

De senaste veckorna har det varit lite annorlunda på förskolan i och med flytten. Fokus har legat på att skapa en så trygg verksamhet som möjligt under annorlunda omständigheter. Vi har varit ute mycket då avdelningen har packats ihop. Ute har även varit en trygg zon då den inte har förändrats. En miljö där barnen har kunnat leka och utforska som vanligt. Undervisningen har varit på paus men projektet har löpt på med olika samtal om våra sinnen. Nu när våren kom har vi pratat om luktsinnet och att naturen luktar mycket nu. Vi har luktat på blommor på gården och lyssnat på böcker om sinnena på polyglutt. 


Flytten är äntligen klar och vi har varit vår första vecka i paviljongen. Barnen har fått bekanta sig med den nya miljön i sin takt och alla behöver olika lång tid att landa i det nya. Vi har turats om att gå på promenad och besöka lekparker i närområdet då gården är liten. Gården har dock varit en skön oas dessa varma dagar då de stora träden ger gott om skugga. 

På torsdag och fredag är förskolan stängd för studiedagar och vi hoppas ni får trevliga dagar i solen 
☀🌞😊

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar