Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 10 november 2023

Seglet vecka 45



Vi har under några veckors tid arbetat med ormar i vår utbildning . Barnen fick för en tid  sedan enskilt berätta om sitt favoritdjur och utifrån det valde vi att börja med orm.

Med stort intresse , nyfikenhetsfrågor och fantasi har barnen arbetat med detta projekt.

Flera tyckte det var spännande att lära om de farligaste ormarna som finns.

Barnen har jobbat mycket i ateljén med att göra egna ormar av trolldeg de blev alla olika till färg , form och storlek. Barnen har författat en berättelse om sin orm  och sedan berättat för varandra i stor eller liten grupp om sin egen orm 




En dag kom den stora Ormen Hasse och hälsade på, den var så spännande att titta och känna på. Barnen blev nyfikna på hur lång Hasse var, det blev en diskussion om längd och mätning. 

Barnen och pedagoger tog reda på att man kan mäta på olika sätt, Hasse är cirka 3 barn lång eller 260 cm.

Alla barnens ormar blev till utställning som Segletbarnen är stolta över. 


Vi har i vår undervisning låtit ”ormtemat” genomsyra utbildningen med sånger, lekar, sagor ,rörelse samt skapande i ateljén. 

I onsdags hade vi som ni alla vet en Maskerad som vi märkte uppskattades av barnen. Vi visade och berättade vem vi var just den dagen. Vi hade bl.a rörelse , Halloweendans tillsammans samt åt lite mumsig frukt.

Vi hann även med att lyssna på berättelsen om spökena som ändrade färg samt för de som vågade känna på lite ”läskiga grejer ”

Vi önskar er alla en trevlig helg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar