Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 23 september 2022

Masten

 Hösten är på ingång har vi märkt här på masten, ena dagen skiner solen så skönt att det räcker med en tröja på oss medan en annan dag behöver vi ta på oss både skalbyxa och mössa. Vi har samtalat lite om hösten och kom in på hur träden förändrats under hösten. Vilka färger kan börja se på våra träd ute? Utifrån detta har vi erbjudit skapande av ett eget höstträd se gärna våra skapelser på vår vägg i hallen. Enligt läroplan för förskolan ska vi ge barnen möjlighet att utveckla en positiv uppfattning om sig själva som lärande och skapande individer, därför uppmuntrar och bekräftar vi barnen i deras skapande och reflekterar tillsammans om vad de skapat.

"Kolla en lerpöl"


                                                      "Mina röda löv blåser iväg"
I Torsdags gick några barn iväg till ekbacken för att leta efter olika höstlöv fanns det löv som var gula, orangea eller röda?.


                         "Nämen titta vi hittade även en julgran mitt i skogen, undra om tomten bor här"


Idag Fredags gick hela barngruppen iväg till Ekbacken där vi fick öva vår motorik genom att klättra över massa stockar, grenar och stenar i skogen men också gunga och klättra i lekparken. 
Trevlig helg önskar vi er alla.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar