Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 23 september 2022

Seglet

 Vecka 38



I tisdags hände det något spännande,, det stod  ett troll på en hylla med ett brev till oss på Seglet. 

I brevet stod det att trollet heter Trulls och hen gärna vill  lära känna alla oss på Seglet då hen sett att vi är många nya kompisar här. 
Vi fick i uppdrag av Trulls  att skriva vimplar om oss själva som vi ska ge tillbaka till Trulls så att hen kan läsa dem och sen får vi se vad som händer mer…. 


På vimpeln var en fråga vilket favorit djur man har, Trulls favoritdjur är Ekoxe och det tyckte barnen var väldigt intressant och blev nyfikna på vad det är för djur. Vi visade en bild på ekoxen och efter det  fick några barn skapa egna djur i trolldeg.

Barnen ville göra en ekoxe till Trulls.  



Trulls är ett kompistroll som kommer att komma med uppdrag till barnen regelbundet, vår tanke är att jobba med tema kompis, lära känna varandra och lära oss hur man är en bra kompis. 
Barnen har visat intresse för Trulls och vill veta mer om honom!

I Förskolans läroplan kan vi läsa att samspelet mellan barnen är en viktig och aktiv del i barnens utveckling och lärande i förskolan. Vidare kan vi läsa att vi i förskolan ska utveckla normer och förhållningssätt för arbetet och samvaron i barngruppen.
Lek ska ha en central plats i utbildningen. Ett förhållningssätt hos vuxna och miljö som uppmuntrar till lek bekräftar lekens betydelse för barnens utveckling, lärande och välbefinnande .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar