Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 2 september 2022

Seglet ⛵️vecka 35


.

En stor del av dagen är vi indelade i två grupper om ca 12-13 barn. Tanken med detta är att vi ska mötas i det lilla och lära känna varandra bättre. Efter maten träffas vi i tre små grupper för att vila oss en stund, då kan vi till exempel läsa en bok, ha avslappning, lyssna på en saga eller någon annan lugn aktivitet. 

 Denna vecka har vi lekt olika namn och gruppstärkande lekar. Det är viktigt att barnen vet vilka barn som ingår i gruppen och det är något vi lägger mycket focus på nu. Vi har också erbjudit små aktiviteter vid borde så som att dega, rita, spela och ett nytt material ”pärldeg”. Vi har också fotat barnen så nu har alla barnen en bild på sin plats i hallen, så de lätt kan se vilken som är sin egen plats och sina kompisars. 

Vi har också fått låna nya böcker från bokbussen där några barn fick vara med och välja men vi hade också beställt böcker för att öva på barnens språk med hjälp av böckerna. Det finns böcker speciella böcker som är märkta med språkpiller som är utmärkta att läsa för att gynna språkutveckling. Vi lånade också böcker som handlar om kompisar, hur man är en bra kompis. Då våran tanke att att detta ska vara vårat första projektstyrning börja med. Kompisar. 

Vi har en bokpåse som ni och ert barn kan låna hem, prata med oss pedagoger om ni vill låna.







Idag fredag har vi avslutat veckan med lite Fredagsdisco och främjat rörelseglädje ! 
Trevlig Helg 😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar