Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 9 september 2022

Seglet ⛵️vecka 36


Vi fortsätter att jobba i smågrupper hela dagarna och leker olika lekar tillsammans både inne och ute, och denna vecka har det varit mycket fokus på vägmärken. Barnen har visat ett stort intresse för detta bland annat ute på gården. Så vi tog in intresset inomhus och gjorde vägmärken till bilarna, barnen hjälpte till att skapa dem. Nu vi kan använda vägmärken till bilarna här inne också.


 En dag gick de äldre barnen på promenad till skogen vid Oljeberget och även där uppmärksammade barnen olika vägmärkena på vägen
Här är gång och cykelbana. 



Här visste barnen att det endast fick köras 30 km per timme. 

I de små grupperna fortsätter vi att lära känna varandra och hitta nya kompisar där vi skapar nya relationer med varandra. Genom grupperna skapas ett lugn och en trygghet med kompisar och pedagoger. 
Då det är en ny grupp som håller på att lära känna varandra uppstår en del konflikter ibland, vi tog hjälp av ”djuren på djuris” för att berätta hur man kan lösa en konflikt på ett bra sätt. Man kan tex säga till en fröken eller prata med varandra. 






     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar