Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 16 september 2022

Seglet ⛵️

 Vecka 37

Den här veckan har vi gjort olika aktiviter i våra grupper.

En grupp gick till skogen vid Oljeberget, på vägen dit kunde vi de fina gula 🌻 solrosorna.


I skogen uppskattar barnen att leka med pinnar, viket det finns gott om! Det är kul att se hur de samarbetar och samlar tillsammans. De gjorde kojor, eldstäder, julgranar m.m



Vi har lekt olika lekar tillsammans för att förstärka att vi är ett vi i gruppen och för att lära känna varandra.  Vi har också fortsatt att jobba med konflikt hantering, hur man gör när man känner sig arg. Vi kollade på djuren på djuris om känslan arg och diskuterade hur man kunde göra istället för att slåss när man blir arg. Barnen sa tex att man kan säga till en fröken eller säga stopp jag vill inte istället.



Varje dag får barnen höra någon form av saga då det är avkopplande och viktigt för deras språkutveckling att både höra och vara med i sagan tillsammans med oss vuxna. 
Sagor  och böcker ger oss begrepp att tänka ,de vidgar vårt medvetande och vår värld, samt stimulerar fantasin och övar oss att skapa inre bilder.


Barnen uppskattar också  att använda sin kreativitet och fantasi med Play-Doh degen.
På bilden nedan kan ni se ett ” Sjömonster” 


Trevlig Helg från oss på Seglet ⛵️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar