Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 23 september 2022

Vimpeln 🚩

Denna veckan har vi arbetar vidare med känsel. I undervisningen i tisdags fick barnen utforska varmt och kallt vatten, från kranen och från två olika byttor. Vi pratade om att vattnet är kallt när kranen är på den blå sidan och varmt på den röda. När kranen är på den röda sidan är det viktigt att vara försiktig så att man inte bränner sig. Då kan man känna försiktigt på kranen innan man känner på vattnet. Vad händer om man har kranen i mitten? "Man kan inte bränna sig nu". Vi pratade om att när kranen är i mitten då blandas varmt och kallt vatten och blir ljummet. 


Barnen fick också känna på olika temperaturer samtidigt. I den ena byttan var det varmt vatten och i den andra kallt vatten. Barnen fick stoppa ner händerna i byttorna och känna på vattnet. Sen bytte vi plats på byttorna så att den varma handen fick känna på det kalla vattnet och vise versa. Det var en spännande känsla. Barnen provade många gånger. 


I onsdags spann vi vidare på kall och varm färg och hur färger upplevs. Rött, gult och orange är varma färger, och blått och grönt är kalla färger. Barnen fick välja vilka färger de ville måla med. 


Det har varit mycket sjukt denna veckan, både förkylningar och magsjuka. Vi håller tummarna att det släpper snart. Trevlig helg önskar Vimpeln!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar