Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 25 november 2022

Seglet vecka 47




Vilken glädje det blev med all snö i början på veckan !
Barnen på Seglet lekte i snön och gjorde snögubbar och åkte pulka.
Nu är ju snön  borta igen men vi hoppas den kommer tillbaka snart. Tänk på att ta med en hjälm när det blir snö så era barn kan vara med och åka pulka om de vill.



 Skapa och pyssla är roligt! Här har barnen fått göra snögubbar och snölandskap. Vi erbjuder pyssel/skapande som barnen kan skapa själva och på sitt sätt. 


Denna vecka har Vickan, vår student från Universitetet utfört en uppgift med barnen.
Just nu läser hon om matematik i Förskolan, det finns mycket kul att göra. En dag byggde ett par barn siffror i Lego, se bilden ovanför.


Några barn gjorde en uppgift där de skulle leta efter olika former , cirkel, kvadrat och rektangel.
Barnen tyckte det var roligt och hittade former i alla möjliga saker  Vi konstaterade att det finns många cirklar överallt.
I denna uppgift övas bl.a matematik, rumsuppfattning och språkuppfattning 

I Förskolans läroplan står att:
”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utmana. barnens nyfikenhet och förståelse för språk och kommunikation samt för matematik, naturvetenskap och teknik”
”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för rum, tid och form .



Till sist vill vi berätta att vi har adventspyntat idag fredag. Nu lyser det fina stjärnor i fönstret. Barnen tyckte det var mysigt och ville lyssna på julmusik, någon ville att vi skulle klä granen också men det väntar vi med lite till .
Vi vill önska alla en trevlig 1:a advent.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar