Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

torsdag 19 januari 2023

Masten

 Under veckans gång har vi fortsatt att dela oss i mindre grupper för att utforska och samspela tillsammans. Vi ser att intresset för språk och matematik fortsatt är väldigt stort, så vi har med utgångpunkt från barnens intressen valt att fortsätta vårt arbete med detta projekt. 

Några barn har fortsatt att öva på bokstäver och vi har tillsammans reflekterat över vilken som är vår första bokstav i namnet. De har fått öva på sin finmotorik genom att klippa, klistra och skapa sin bokstav. Förskolans utbildning ska alltid utgå från det som bedöms vara barnets bästa och erbjuda en utbildning som stimulerar och utvecklar varje barns enskilda behov. 




Vi har med utgångspunkt från barnens tankar och intressen valt att förändra lite i våra miljöer. Vår målsättning är att våra miljöer ska inspirera barnen till kreativitet och lärande. Barnens engagemang för att förändra, utforska och samspela tillsammans är väldigt stort. Vi har flyttat vår restaurang till ett större rum då intresset för rolleken har ökat i barngruppen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar