Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 13 januari 2023

Seglet vecka 2





 Seglet vecka 2

Välkomna tillbaka till en ny spännande termin på Seglet. Vi hoppas ni hade en skön avkopplande ledighet under jul och nyår.

Den här veckan har nästan alla barn varit på plats och vi märker att de tycker det är kul att träffa varandra igen.

Vi har haft en traditionsenlig Julgransplundring med danslekar runt granen och där barnen fick hjälpa till att klä av granen, vi avslutade med att sjunga 🎶 ” Nu är glada julen slut, julegranen kastas ut ” 🎶 varefter granen kastades  ut genom fönstret.

Vi har har gjort något fint för de äldre personerna i samhället som bor på särskilda boenden. Barnen har ritat ” Alla hjärtans dag kort ”❤️ som nu ska skickas iväg och lämnas den 14/2.


Denna aktivitet ledde till flera fina samtal med barnen om hur man kan hjälpa och glädja varandra.

I torsdags blev vi inbjudna till en rolig aktivitet, stordans , på gräsmattan  mellan Focken och Jollen.

Två ledare från Dansverkstan i Norrköping ledde roliga dans och rörelselekar med oss. Det var mycket härlig rörelseglädje och barnen uppskattande det.

Alla barnen fick medalj 🥇!

 Då det varit mycket blött och lerigt ute och på gården denna vecka uppskattar vi om ni ser över och tvättar barnens galonisar, vantar m:m vid behov😀

Tack på förhand och trevlig helg till er alla ! 💝

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar