Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 24 mars 2023

Bojen

 

Guldlock och de tre björnarna.

Vi har använt oss av en flanosaga, där barnen fick hjälpas åt att sätta upp bilderna och att berätta sagan. I den mindre gruppen kunde barnen återberätta sagan som de hört vid flertal tillfällen. Barnen berättade att gröten var för varm och att Guldlock därför provade en annan gröt som var för kall... , fortsättningsvis kunde de återberätta flera detaljer ifrån sagan.

På bilden har tre barn tillsammans illustrerat sagan genom att rita olika karaktärer ur sagan. (Grötskålarna, stolar och sängarna). Barnen samtalade om vad de skulle rita och var väldigt koncentrerade på uppgiften.


Guldlock har fått gyllene hår och lila klänning.


Det här är stora pappa björn med sin bruna päls.


Vi har dagligen lyssnat och har sjungit sången om "Tre små björnar ute i skogen". Barnen har ryckts med i musiken och har börjat dansa och har gjort rörelser. Klicka gärna på länken för att ta del av sången.

Björnarnas cha cha (Musik & text: Ola Sahlin) - YouTube




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar