Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 24 mars 2023

Masten

 

Enligt Läroplanen för förskolan ska barnen  i förskolan erbjudas en trygg omsorg och förskolan har en viktig roll för att bidra till att grundlägga barnens trygghet och självkänsla. Vår utbildning ska präglas av omsorg om barnets välbefinnande och trygghet. Vi arbetar mycket med att skapa goda relationer och att vara närvarande pedagoger för barnen på Masten. Som en del av vårt systematiska kvalitetsarbete har vi under veckan gått en trygghetspromenad inne på avdelningen. Detta för att kunna synliggöra om barnen känner sig trygga eller otrygga i våra olika miljöer på förskolan. Barnen har med hjälp av en glad och en ledsen smiley fått visa vilken känsla dem känner i våra olika rum. 


Vi har under veckan även uppmärksammat den internationella down syndrom dagen genom att rocka sockorna tillsammans. Vi har pratat och reflekterar kring att vi alla är olika och att man har rätt att vara den man är. Alla är olika - Olika är fint!



Denna veckan på Masten har vi även påbörjat arbetet med påskpyssel. Vi ser nu fram emot sol och varmare dagar, och hoppas att våren snart är här. Trevlig helg önskar vi er! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar