Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 10 mars 2023

Vimpeln 🚩 V.10

Denna veckan har vi fortsatt utforska ögat och ljus och mörker. Vi gjorde det mörkt i ett av lekrummen och barnen fick en ficklampa att lysa med och utforska rummet när det var mörkt. Vi provade flera rum. Läsrummet var för ljust men i förrådet där blev det jättemörkt. "Jag ser inget!" "Vi måste ha ficklampa!"

Lampbollarna syns bäst i mörkret

Vi utforskar mörkret med ficklampor

Även med rullgardiner gick det inte att använda ficklampor i läsrummet. "Det är för ljust!". Men ljuset gjorde att vi upptäckte "solkatter". Vi utforskade ljusreflexer istället med hjälp av en kompis klänning.
 
Vi har även utforskat ögats utseende och dess olika funktioner med hjälp av en spegel. Barnen har fått titta i spegeln och se sin ögonfärg, titta på ögonfransarna och ögonlocket. "Jag har blå ögon", "man blundar med ögat när man sover".

Vi tittar på ögat i spegeln

Vi tittar på ögat i spegeln

Trevlig helg önskar Vimpeln

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar