Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

fredag 8 september 2023

Masten

 "Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften" (Skolverket, 2018). 

Under veckan har vi fortsatt att mötas i mindre grupper för att driva vidare arbetet med vårt kompisprojekt. Vi diskuterar och reflekterar tillsammans, vårt mål med detta är att alla barn ska våga göra sin röst hörd och uttrycka sina tankar och känslor. 

I veckan har vi tittat på ett avsnitt från: Djuren på djuris - får jag vara med

Avsnittet synliggör en kompis som inte får vara med när vännerna leker och känner sig då utanför. Tillsammans har vi diskuterat många kloka tankar och konstaterat att: 

- Man är ledsen när man inte får vara med och leka 

- Så blir man glad igen när alla kan leka tillsammans 


Efter vi sett på filmen och pratat om den arbetade vi praktiskt tillsammans. 
Gemensamt målade vi två stora målningar. Den ena med blå och gul. Genom ett mirakel blev det mycket grönt! På den andra målningen använde vi röd och gul och vips blev det orange.
När de torkat fick barnen teckna människor med svart fiberpenna. Dessa klistrade vi upp på målningarna. 
Snart kommer mer att dyka upp på målningarna.
Fortsättning följer.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar