Välkommen till förskolan Focken!

Välkommen till Focken. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med utbildning och undervisning i förskolan, samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Här kan ni ta del av våra projekt och få en inblick i förskolans verksamhet.

torsdag 7 september 2023

Seglet



 Hej och välkomna tillbaka till Seglet efter sommaren!

De veckor som har passerat har vi koncentrerat oss på att alla barn ska känna sig trygga i barngruppen med varandra och med oss pedagoger. 

Vi har börjat att prova oss fram i olika grupper för att se vad som blir bäst för alla barn, då det är viktigt att alla trivs och tycker det är roligt att komma hit till Seglet och att de har en kompis att leka med.

Förskolans läroplan beskriver det som är viktigt att arbeta med , vilka mål vi ska sträva mot , se citat här nedanför.

”Förskolan ska erbjuda barnen en trygg omsorg och har en viktig roll för att bidra till att grundlägga barnens trygghet och självkänsla. Utbildningen ska präglas av omsorg om barnets välbefinnande och trygghet. Alla barn ska få uppleva den tillfredsställelse och glädje det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och att vara en tillgång i gruppen.”

Vi jobbar projektinriktat på Seglet. Vi har jobbar med det som intresserar barnen och sådant som är viktigt att belysa.

Vi på Seglet har börjat med ett nytt projekt som handlar om olika/lika. Alla barn är och ser olika ut, ingen är den andra lik och det är viktigt att veta :) 

Vidare kan vi läsa  i läroplanen att ;

”Förskolan ska ge barnen möjlighet att utveckla en positiv uppfattning om sig själva som lärande och skapande individer. Därför ska barnen få möjligheter att upptäcka och förundras, pröva och utforska samt tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter.”

Vi började vårt projekt med att visa kort på alla barnen att alla ser olika ut och barnen fick berätta vad de tycker är olika. 

-man har olika kläder 

-man tappar tänder olika 

-jag har svarta ögon 

-man har olika näsa, mun och kinder 

Vi fastnade för ögonen och bestämde oss för att börja med dem 

-för att alla har olika ögon, jag har grön bruna

-jag har blå 

Åter igen varmt välkomna till Höstterminen 2023 på Seglet.

Hälsningar Marie, Tommy, Sanna och Tracey 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar